SAKIN HA!

“Ne ABD, Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye...” Bu sözü sakın ötede beride söylemeyin. Bunu söyleyenleri içeri alıyorlar, bilin…

Soyadı Ergenekon olan var mı? Götürülebilirsiniz! Ergenekon adlı apartmanlarda oturanlar, dikkat! Sabaha karşı kapınız çalınabilir. Ergenekon çay bahçesinde sakın soluklanmayın, fişlenebilirsiniz!

Bu sözü söylemişseniz, bu sabah saat dörde doğru kapınız çalınacak, eviniz talan edilecek ve çocuklarınızın gözü önünde onurunuz kırılarak götürüleceksiniz. Önce cep telefonunuzu sonra da ayakkabı bağcıklarınızı isteyecekler… Sonra çıplak bir odada saatlerce nedenini bilmeden bekletecekler. Eğer öyle ünlü biri de değilseniz ve de genç ya da orta yaşlı bir yurtseverseniz, sizi İlhan Abi’nın o kültürlü ve kulağı küpeli kibar polisleri de sorgulamayacaktır. Otuz altı saat sorgudasınız demektir. Sorgu ise işkencesiz olmaz. Sorguda adama “Lütfen söyler misiniz!” demezler. “Söyle lan!” derler “Nerden kaydettin bu türküleri bilgisayarına?” diye sorarlar ve ipler kopar… Savcılıkta sorgulanır, nöbetçi mahkemede tutuklanırsınız. Nöbetçinin kim olduğu belli değildir, bilemezsiniz!

Artık Ergenekoncusunuz. Bittiniz! Neden karıştınız kardeşim bu işlere? Size ne Amerika’dan, Fetullah Gülen efendiden! Size ne işten, işçiden, yurttan yurttaştan, vatandan vatandaştan ve de milletten memleketten… İşçi Partisine mi oy verdiniz? Doğu Perinçek gibisi yok mu diyorsunuz? Sizin neler olup bittiğinden haberiniz yok, anlaşılan… Hedefte İşçi Partisi olduğunu çarşıdaki “Ergenekon Berberi”nde traş olurken berber çırağı da mı söylemedi size?

Benden söylemesi, kendinize bir “Ergenekon Çantası” hazırlayın en iyisi… İçine de kalem defter koymayı unutmayın. Çıktığınızda kitaplarınız basılacak ve de konferanslara davet edileceksiniz, hazır olmalısınız…

Sizi oralarda “Türkiye seninle gurur duyuyor!” diye onurlandırılacaklar mı, yoksa “Tertip bozulacak, AKP kapatılacak, Türkiye kazanacak!” diye bağıracaklar mı bilemem? Dedik ya vatan sathındaki atlar ve itler karıştı birbirine. Anadolu dörtgeninde kim kimi izliyor, kim kime çamur atıyor ve ayak izleri kime ait belli değil.

Sizin kafanız karışık değilse bile “kafam karışık” deyin öteye beriye ve kendinize mukayyet olun, susun… Fazla yorum yok, sakın ha!

Cumhur UTKU / 29 Mart 2008 / Çankaya

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

15 TEMMUZ, ORDUBOZAN GÜNÜ

28 ŞUBAT’IN BİNİNCİ YILINA DOĞRU

SADAKA KÜLTÜRÜNE KARŞI SANDIK İTTİFAKI