PRENSLERİN GOLF SAHALARINDAN...


Bir yorum da benden olsun mu?
(Buna hakkım var mı? Evet, emekli bir subay ve Harbiyeli olarak var!)

Hv.K.K. Sayın Orgen. Babaoğlu'nu eleştirmek günah ve ayıp değildir.
Maksatlı yazanların ve orduyu yıpratmak isteyenlerin safında gözükmek, onların haklılıklarını onaylamak çekincesiyle susmak, yurtseverlik görevimizi yapmamaktır.
Komutan, yanlış zamanda ve yanlış yerde olmakla kalmamış, turnuvaya devam etmiştir.
Daha bir ay kadar önce Sayın Genelkurmay başkanı “Benim golf gibi sporları yapacak zamanım yok ki” demişti yabancı bir devletin misafir generaline…
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunacaksa, o sağlam vücudu Antalya, Belek’teki ve Özal’ın prenslerinin otellerindeki golf sahaları yerine Ankara’da Silahlı Kuvvetler Spor Okulunda da bulabilirsiniz. Ama yok “Golf turnuvasına Sayın Hv.K.K. da katılacaktır!” diye önceden reklam yapıldıysa oradan pek ayrılamazsınız.
Artık yazılanların ve söylenenlerin tümünü kabullenmek kaçınılmazdır.

Aktütüne yapılan baskında Antalya'da izinde olması önemli bir olay değildir. Olabilir. Ama genelde yaygın olmayan, batılıların çok sevdiği bir zengin sporuna gönül vermesi, generalimizin zamanının bol olduğunu ortaya koymaktadır. Günümüzde hiçbir devlet görevlisinin, hele hele bir generalin zamanı bol değildir ve de sabahın köründen gecenin yarısına kadar görevini yapmak için çırpınan general ve amiraller çoğunluktadır. Böyle olmasaydı eğer, Dağlıca ve Aktütün Bl. K.lıkları yıllar önce terk edilmiş ve büyük kürdistan kurulmuş olurdu.

Komutan orduyu yıpratmak için bahane arayanlara çok ciddi bir malzeme vermiştir.
Son beş yıldır, devleti yöneten Akepe kadrolarının yaptıklarının yanında esamesi okunmaz. Onların yaptıkları (günahları) hesap günü için listelenmektedir. Bu listeye hiçbir general girmemelidir. Çünkü asıl halk çocukları, halkın içinden gelerek halktan uzaklaşmayanlardır. Harbiyelilerin büyük çoğunluğu hep böyle olmuş, böyle yaşamışlardır.

Kimseyi terbiye etmek ve böylece terbiyesizce davranmak değil amacım. Sayın Orgeneral hem yaşça büyüğüm hem de saygın bir hemşerimdir.
Orgeneral Babaoğlu'nun iyi bir komutan, iyi bir planlayıcı, iyi bir asker ve iyi bir savaş pilotu olduğunu da yakından biliyorum.
Kendisinin bir gün sonra televizyon haberlerinde Abdullah Gül'ün yuhalandığı Eskişehir’deki şehit cenazesinde bulunduğunu da gördüm.

Ama içim acıyor...
Ben olsam sırf golf oynadığım ve bunu da halkım hoş karşılamadığı için istifa eder, birçok zavallıya örnek olurdum.
"Sizler yapın bakalım hadi Hv. K.K.lığını kalembazlar, hokkabazlar!" derdim.
Havacılardan özür dilerim ama bazen istifa etmek, otomatik paraşütle son anda uçağı terk etmeye benzer mi acaba?
Hedefin değeri, uçağın değeri ve pilotun değerinin önceliğidir önemli olan...

Bütün Komutanları saygıyla selamlarım.
Cumhur UTKU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

15 TEMMUZ, ORDUBOZAN GÜNÜ

28 ŞUBAT’IN BİNİNCİ YILINA DOĞRU

SADAKA KÜLTÜRÜNE KARŞI SANDIK İTTİFAKI