VATANSEVERLERİN İKTİDAR OLABİLMESİ İÇİN SON ÇARE

ERGENEKONDAN ÇIKIŞ
CHP + İP + DSP + BCP + YP + Tantan + Cindoruk çevresi + Yaşar Nuri Öztürk, Haydar Baş bile olabilir. Yeter ki kendini feda edebilecek vatanseverler olsun = % 40... Bu formül tek başına iktidar olur...
CHP dışındaki bütün partiler ve çevreler bu formülü görüyorlar ve buna uygun adım atmaya hazırlar... Sorun, CHP’nin iktidar olup olmama isteği ve AKP’den Türkiye'nin kurtulmasında ne kadar kararlı olduğudur... Ancak hiç kimse bu memleketi ve CHP’yi, AKP’lileşmeye kararlı bir yönetimine de bırakamaz.
Bu güç birliğine CHP bir iki gün içinde gene yaklaşmazsa, Güçbirliği önderi için iki adayım var: Cindoruk ve Tğm. Mehmet Ali Çelebi...
Emekli generalleri geçiniz, ne kadar gerçek mağdur olurlarsa olsunlar seçmenden oy alamazlar. M. Ali Çelebi önderliği için biraz hayalî denebilir ama mutlaka milletvekili yapılmalıdır. Cindoruk demek, Demirel’in nefesi demektir ki, bunu da Demirel’e saygılı sol ve sağ seçmen onun son nefesi, son isteği gibi algılayabilir ve oyunu verir... Buna dağları delip Ergenekon’dan hep birlikte çıkmak da denilebilir.
MİLLETVEKİLLİĞİ YAKICI BİR GÖREV OLACAKTIR
Bu Güçbirliği konusunda neler söylendiyse neler yazıldıysa ilgili parti yöneticileri tümünü toplayıp değerlendirmelidirler. Perinçek'in dünkü yazısında isimlerini saymaktan haklı olarak çekindiği ve “kahraman” olarak belirttiği hiçbir partiye üye olmamış ulusalcı aydın ve askerlerin listesi hemen elden ele dolaştırılmalıdır. 100 gün var, zaman yok. Bu listeyi kabul edip desteklediklerini Güçbirliği’ndeki bütün partilerin onayladığı kamuoyuna açıklanmalıdır. Listedeki öncüler de -ki gerçekten çok büyük iş başarmış olacaklardır- bu maksatla oluşan üst düzey bir kurulda görev alabileceklerini deklare etmelidirler.
Vitrin meselesi yani... Yazık ki mevcut seçim sistemi ve siyasal partiler yasası ancak bu kadarına izin vermektedir. Gerisi ve önemlisi seçimden sonra birbirine düşmemektir… Listede, Vural Savaş’tan Sabih Kanadoğlu’na, Bekir Coşkun'dan Uğur Dündar’a, Cindoruk’tan Yaşar Okuyan’a en az elli kişi ve elbette Silivri’dekilerin tümü olmalıdır. Yani toplam 250 kişi… Bu kişilerin hepsi milletvekili olacak değil ve milletvekilliği de onlar (vatanseverler) için diğerlerinin yaptığı gibi kapışılacak dünyalık bir makam değil, yakıcı bir görev yeridir…
AKP, MUHALEFET BİLE OLAMAZ
Bu arada önemli ve acil olan da şudur: Bu yazışmalarla kendi kendimize gelin güvey olduk ve listeleri yaptık da onlar evetlendiler mi? Bence gönül alan bir oldubittiyle evetlenmeleri sağlanmalıdır. Çünkü hem zamanca hem de mekânca sıkışıklık vardır. Bu iş için yukarıdaki partilerin yöneticilerinin derhal, hemen, acilen yarın bir araya gelmesi gerekmektedir. CHP yoksa daha da iyi olur ve bu kez daha yüksek bir yüzde tutturulabilir:
Güçbirliği %30 + CHP %20 = %50 demek, AKP’nin dağdan aşağı yuvarlanması, yuvarlanırken kayalara toslayıp karpuz gibi yarılması ve iyi bir muhalefet bile olamaması demektir.
Saygılarımla selamlarım.

Cumhur UTKU, 18 Mart 2011

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

15 TEMMUZ, ORDUBOZAN GÜNÜ

28 ŞUBAT’IN BİNİNCİ YILINA DOĞRU

SADAKA KÜLTÜRÜNE KARŞI SANDIK İTTİFAKI