KANIKSAMAK TEHLİKESİ


Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Tutuklandı."
Haberi yarın büyük gazeteler hiç vermeyecek ya da aşağılarda minnacık vereceklerdir demiştim. Aynen dediğim oldu. Kanıksandığı için manşete çıkamadı bu haber.

Memleketi yönetenler ekonomiyi borçla ayakta tutmakta, dışişlerini mafya usulüyle yürütmekte ve içerde asayişi sağlayamamaktadırlar. Yüksek rütbeli komutanları tutuklamakla asayişi ve devletin bekasını sağladıklarının hissini halka vermeye çalışanlara yazıklar olsun!

Bölücülerin 35 yıldır başarıyla uyguladıkları gayrinizamî harp taktik ve teknikleri hedefine ulaşmış, silahlı propagandadan sonra sıra artık siyasi hak ve özgürlüklere gelmiştir. Mehmetçiklerin şahadeti durdurulamamış, önce vatan diyen komutanların esareti kanıksanmıştır.
İş bitmiştir artık!
Kürtçü faşistler ve Kürtçü sosyalistler şimdi siyasi getirim kavgasına düşmüşlerdir bile...

Buna rağmen güncel yaşamaya alıştırılmış insanlar, vatandaşlık tepkilerini koyamamakta, sadakalarla, sahtekârlıklarla ya da zorbalıklarla susturulmaktadırlar.

Kamuculuk bitmiş, Özal'dan bu yana 30 yıldır özelleşmeyle devlet baba öldürülmüştür. İşte Sayın Orgeneral Kenan Evren'in 12 Eylül 1980 günü değil, tam da burada -Özal'ı getirdiğinde- kabahati vardır.
Bu son haber de hiç kimsenin umurunda değildir!

Oysa 'KANIKSAMAK' ve 'ALIŞMAK' yok olmayla eşdeğerdir. Gittiyse bütün istihbaratı Ordunun, gitti vatan demektir. Artık ulusça uyanmamıza hiç gerek yoktur... Olan biteni, öleni ve öldüreni görmezden gelmeye devam etmeliyiz. Çocuklarımız ve torunlarımız kesin soracaktır arkamızdan; "Ağlamaktan başka sen ne yaptın baba (anne)?"
Peki, ne yapmalı diyenlere kısa yanıtım var:

1789'da Bastil hapishanesi baskını öncesi ve sonrası Fransa'da neler olduğunu bir daha anımsasınlar. Türkiye bu çağda buna gebe bırakılmıştır. Kürt açılımı durdurulacak, şımarık Kürtçülerin emperyalizmin ekmeğini yağlamalarının önü kesilecek ve halkın dediği olacaktır.

Halk, Cumhuriyet Devrimi henüz tamamlanmadı demektedir ve bütün bu pespayeliklere karşın hala Ordusuna güvenmektedir. Ordunun görevi vardır. O görev bitti diyen Genelkurmay Başkanının alnını karışlarlar! Karışlayacak olan Türk Halkıdır, Amerika değil...
Yıllarca mağdurları oynayıp, ayağını öpeyim komutanım, bokunu yiyeyim devletlûm diye yalvaranlar, AİHM'de kazandıkları bok yedirme davalarından aldıkları paralarla şimdi kolayca devlet kuramazlar. Belki Recep Bey zamanında kurarlar ama o devleti onlara yar etmezler.
Bütün mesele; 1923'de başlayan Cumhuriyet devriminin engellenmesi ve Anadolu topraklarında haçlı hâkimiyetini ve sömürgen küresel anamalcıların yayılmacılığını sürdürmeleridir. Bütün dünyanın kadim Anadolu topraklarında gönlü, büyük çoğunluğunun da gözü vardır. Bilerek ve bilmeyerek alet olanlar bir tarafa, olaya başka gözle bakanlar bu memlekete yazık etmektedirler...
Lanet olsun Türk ve Kürt Beylerine!

Cumhur UTKU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

15 TEMMUZ, ORDUBOZAN GÜNÜ

28 ŞUBAT’IN BİNİNCİ YILINA DOĞRU

SADAKA KÜLTÜRÜNE KARŞI SANDIK İTTİFAKI