BİR HAFTADA BAŞIMIZA GELENLER

Haydarpaşa Garı, Cağaloğlu İl Milli Eğitim Md. lük binası, Kabataş Saray Binası ve Kadıköy’de 350 yıllık cami…
Osmanlı dönemi, Cumhuriyet dönemi demeden her akşam bir tarihi binayı yakıyorlar İstanbul’da.
Ne o Bademler? Ya kasten yakıyorsunuz ya da bakamıyor, koruyamıyorsunuz teslim aldığınız yerleri.
Kamuculuk her babayiğidin harcı değildir.
Suçlusunuz!
Cezanızı bulacak mısınız bilmiyorum.

**
Bu hafta için söylenmiş iki söz:
“Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD'ın Kürtler arasında? Yoksa CIA ve MOSSAD, anti-emperyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında değil mi?”
Uğur Mumcu
"Cenaze törenlerinden kameraları ve fotoğraf makinelerini çıkartın, bir süre sonra o kara gözlüklü takımın törenlere iltifat etmeyeceklerini göreceksiniz. O zaman cenaze törenleri, sadakatli, vefalı, değerbilir ve samimi insanların toplanma yeri olacaktır."
Doğu Perinçek

**
“GAZİANTEP (AA) - ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, İslahiye'deki çadır kent ziyaretini değerlendirirken, ‘Burada bu insanlara çok iyi bakıldığını söylemek istiyorum'’ dedi...”
Sorular sorulmak içindir, yanıt verilmeyebilir:
1. Bu kadın İslahiye'ye neden geldi?
2. BM neyse de konu ABD'yi neden ilgilendiriyor?
3. Suriye’den bu kampa gelenler, devlet güçlerinin zulmünden mi yoksa kamptaki hayatın kendi gariban hayatlarından daha ehven olduğu için mi gelmişlerdir?
4. İslahiye'nin halkından ses yok, tamam... Ama kenar mahallelerinde bu kış günü yalın ayak dolaşan o sümüklü çocukları büyüdüklerinde bu duruma ne diyeceklerdir?
5. Soruları sormak bana mı düştü?
**
Hükümette kan değişikliği olmuş. Özel hastanesi olan biri memlekete Sağlık Bakanı, İstanbul’da valilik yaparken Mardin’den milletvekili olan bir değerli büyüğümüz de İçişleri Bakanı olmuş. Motosiklet tutkunu bir yakışıklı Kültür Bakanı... Milli Eğitimin başına bakan atamaya gerek var mıydı bilmiyorum.
Dz.K.K. lığında amirallerin hepsi casus ve ahlaksız olduğundan kuvvet komutanlığına iyi yüzme bilen bir Akepe milletvekilinin getirilmesi bekleniyormuş...

**
Yabancı askerleri misafir kabul edenlere parasını da bizim verdiğimiz sözde NATO yardımını Allah kabul etsin!
Bu gelenler Amerikan emperyalizminin silahlı güçleridir. NATO kuruluş gerekçesindeki işlevini çok önceleri yitirdiğinden Türkiye'nin zaman geçirmeden bu pakttan çıkması gerekirdi...
Geleceğimizi sattı bu hükumet. Yazık!
Ses çıkartmadan kabullenen Türk generallerine de yazık!
Amerikan ordusunun Suriye'yi işgal hazırlığında Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep toprakları gözetleme ve ateş idare yeri olarak kullanılmaya başlandı. Sütçü İmam'ın, Karayılan'ın, Şahin Bey'in kemiklerini sızlatanlar, yaptıklarının hesabını vereceklerdir!






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

15 TEMMUZ, ORDUBOZAN GÜNÜ

28 ŞUBAT’IN BİNİNCİ YILINA DOĞRU

SADAKA KÜLTÜRÜNE KARŞI SANDIK İTTİFAKI