SESSİZ KALMAK, BEZGİNLİK DEĞİL KORKMAKTIR!


Ergenekon kavramına ve adına tahammülü olmayanlar siyasi ve adi davaları birleştirip karman çorman bir hukuk yaratmaya çalışıyorlar. Komik olduk bütün dünyaya… Galatasaray'ın İspanya'da yenilmesine benzemiyor bu.
Türk Ordusu'nun ve Atatürk'ün adına dahi tahammülü olmayanlar, korkularından davalarını dağ başlarında görmeye çalışıyorlar. Gizli tanıklarla görülmemiş entrikalar çeviriyorlar. Davalara yayın yasağı koyuyorlar. 
Silivri zindanının önüne neden geldiniz, gelmeyin diyerek binlerce engel malzemesini savaş varmışçasına tarlalara, yollara diziyorlar...
Sonra da bağırdığımızda, isyan ettiğimizde ifadelerimizi alarak tehdit ediyorlar...

Ergenekon ve Balyoz davalarını toplumsal kaygılarla açtık diyenler neden bu davaları televizyonlarda yayınlamaya izin vermezler?
Neden Sincan'da 80 yaşındaki silah arkadaşını ziyaret etmek isteyen 82 yaşındaki bir emekli askeri soyup soğana çevirip sonra görüştürürler? Bunların hesabı sorulmadan ölmek var mı?

***
Halk Oylamaları öncesi ve sonrası hükumetler mevcut duruma hakim olduklarından oylamaların sonucu yalandır. Örnek gene çok yakınımızda… Üç yıl önceyi unuttuk!

12 Eylül 1980 uygulamalarını mahkûm etmek isteğiyle yapılan 12 Eylül 2010 günkü halk oylaması, darbeciliği ve diktatörlüğü mahkûm etmek yerine sinsice, onu daha gür ve gitmeyecek bir şekilde canlandırmıştır.
Günümüz koşullarında hiç bir halk oylaması demokrasi getirmez. Önce siyasal partiler ve seçim yasaları demokrat olmalıdır. Bunu yapacak olanlar bu koşullarda ne yazık ki gene mevcut siyasi ve ticari egemenlerdir. Türkiye'de demokrasinin oluşmasına daha çok yıllar vardır.


***

Türk Milleti, yeni Cumhuriyet devleti ve akıl almaz zenginlikleri barındıran ülkesiyle daha çok genç bir millettir. Hem nüfusumuz hem de oluşumumuz gençtir. Devlet daha şıvgınlıktan fidanlığa geçmektedir. Çınar olma yolundayız! Atatürk Devrimi devam etmektedir...

Milletimizin başından geçenler sanki bir genç insanın başından geçenlere benzemektedir. Yanarak öğrenmekteyiz her şeyi... Başımıza gelenler normaldir. Moralsizliğe yer yoktur. Gelişme çağı ve geçiş dönemindeyiz... Çok geniş ve homojen bir kültüre sahibiz. Ahlaklı milletlerdeniz yani. 
Bize katılanlar hemen bizden olmuşlardır. Hudutlarımız dışından yakın dönemde vatan bilip topraklarımızı paylaşmaya gelen yüzlerce aile bunun çok iyi kanıtıdır. 

Orta yaşlılık ve olgunluk dönemine doğru yol almaktayız. Binlerce yıl birlikte akacağız.
Bu toprağın meyvelerini birlikte ve eşit yemek hakkımızdır!

Altı, üstü,denizi, göğü zenginliklerle dolu. İnsanoğluna vatan olur. Bu ekmek, bin yıl daha Vatanseverlere azık olur!

***

Günümüzde gazetecilik, önemsiz konuları önemli kılma, önemli konuları ise önemsizleştirme sanatıdır.
Günümüzdeki devlet adamlığı, rasyonelliği geçici sayıp radikal çözümlerin ayrıntılarında boğulmamak sanatıdır.
Siyaset adamlığı ise gene günümüzde her an eyyamcılığa baş vuran halk dalkavukluğu yapma sanatıdır.
Bütün bu sanatlar doğası gereği kendileri içindir, toplum için değil... 

***

Son aylarda milletle dalga geçmenin envayı çeşidi deneniyor...  Ve bunu hep Tayyip başlatıyor! Moral değerlerin sıfıra indirilmesi ve güven duygusunun kaybedilmesi sonucunda bıkmış, bezmiş ve her şeyden lanet etmiş bir toplum yaratılıyor... 

Hazırlıklar, hep çakallara yem olacak zamanlara ve belki de yakındaki halk oylamalarına... 

Kendi adıma, taa Antalya'dan gece yarısı yola çıkıp 8 Nisan 2013 sabahı Silivri'nin gündoğdu tarlalarında Tanrılara kafa tutmayan namerttir! Namerttir, Tayyip düzenine boyun eğen!
Namerttir, akil akil bakakalan! Kendi torunlarına bu memleketi bok içinde bırakıp dünya değiştiren namerttir!

**

Barış'a Notumdur:


Yiğit Yüzbaşım! 
Boşuna şehit olur mu hiç insanoğlu vatan toprağında?  Memleket hala bildiğin gibi ve hala insanlık kimin umurunda..  Düze çıktığımızı sana duyurmak için binlerce silah arkadaşların var daha. Onların ve bizim hakkımızda kötü düşünme. Sakın ha! Göreceksin Barış, biz kazanacağız!

Gözlerinden öperim.

Yorumlar

  1. Ali Haydar Yedek5 Nisan 2013 15:05

    Ömrünün sonbaharında omzunda kokartlı yıldız taşıyan harbiyelileri (!) Barış ve kendi adıma protesto ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

15 TEMMUZ, ORDUBOZAN GÜNÜ

28 ŞUBAT’IN BİNİNCİ YILINA DOĞRU

SADAKA KÜLTÜRÜNE KARŞI SANDIK İTTİFAKI