OTOPSİ


“Lice'de yaşamını yitiren 18 yaşındaki Medeni Yıldırım'ın Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde dün gece yapılan otopsisinde, sağ kolundan giren kurşunun akciğerden geçerek sol kolundan çıktığı belirtildi. Otopsi raporunda, Yıldırım'ın sağ dirsek dış yanında 1 santim çapında etrafında vurma halkası bulanan atipik ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası olduğu ve bunun 5.5 santim medialinde 1 santim çapında yarası mevcut olduğu kaydedildi. Tutanakta, sol kolun ön yüzünde ateşli silah mermi çekirdeği çıkış yarasının da mevcut olduğu belirtildi. Raporda, akciğerlerde mermi çekirdeğinin geçişine bağlı parankimal hasar görüldüğü de ifade edildi.”  
30 Haziran 2013, Cumhuriyet Gazetesinden

Hiç uğruna demek hafif kalır, tam anlamıyla bok yoluna gitti çocuk…  Herkes provokasyon diyor ya, bütün bu olayların tamamı bir provokasyondan ibaret olduğunu kimse görmüyor. Ve Tayyip’in “Benim milletim!” dediği milletin aklına, yabancı bir dilden, kültürden bize yapışan “provokasyon” denildiğinde “kışkırtma” kavramı gelmiyor mudur nedir?
Bizdeki basın ve yayın organlarının gelmiş geçmiş son 20 yıllık yaşamı kışkırtma değil midir? Karakolun adı Kayacık’tır. O karakolu 2008 yılında PKK basmaya çalışmış ve Jandarma Çavuş İsmail Uygun ile Jandarma Er Fevzi Güngör şehit olmuş, üç asker yaralanmış, üç PKK’lı da öldürülmüştür. Kimse hatırlatmaz mıdır?

Şimdi gazete manşet atar, “Demokratik çözüm ve barış için yürüyen halka devlet ateş açtı.” der ve Gezi Parkı eylemcisi sözde sosyalistler hep birlikte vah vahlanır.
Cenazesi kaldırılırken “PKK halktır, halk burada!” nidaları yeri göğü inletir, tören emniyetini sağlayan polisin elinde silahı, gizli gizli akar göz yaşları. İçinden bin defa “Gitti vatan!” der milliyetçi geçinenler aldırmaz.
Mehdi’nin tabutunun üzeri PKK paçavrasıyla sarılı olduğunu Jandarma komutanı görür, gazeteci görmez. Ama Ricciardone daha önceden ve çoktan görmüştür!
Diğer bir gazete gibi bir şey “Olayın arkasında Türk ve Kürt Ergenekon’u var!” der manşetten, bazı kömür ve makarnacılar inanır gerçekten…

Emniyetin, İstihbaratın, Jandarmanın ve Genelkurmayın ilgili birimlerini otuz yıldır bazı madrabazlar bir araya getirmezler. Yıllardır halk dalkavukluğu ayyuka çıkmıştır, lafazanlık tavan yapmıştır, aydının ne demek olduğundan habersiz artistler başım üstünedir televizyonlarda, meydanlarda, kimse aldırmaz ama herkes alkışlar!
36 muvazzaf subay açlığa yattı ve benim umudum giderek yok oluyor dediğimde “dayancumhur” diyebilen sözde fikir ve eylem adamları hiç yazıklanmaz!

Son üç cümlem vardır ilgilenenlere:
Medeni’nin merminin girdiği sağ kolu, Ricciardone’ye, Akepe’ye ve yeni CHP’ye armağan olsun!
Medeni’nin merminin çıktığı sol kolu, Demokratik Serhildan’cılara, esrar ve eroin tüccarı Kandil’e ve Hasip Kaplan’lara feda olsun.
Medeni’nin paramparça olan ciğeri, bu topraklarda neyin paylaşıldığından haberi olmayan Türklere ve Kürtlere helal olsun!



  Cumhur UTKU / 30 Haziran 2013, Antalya

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

15 TEMMUZ, ORDUBOZAN GÜNÜ

28 ŞUBAT’IN BİNİNCİ YILINA DOĞRU

SADAKA KÜLTÜRÜNE KARŞI SANDIK İTTİFAKI