İBRADI; BİLGELER KÖYÜ!

‘TRT Nağme’ dinlerler de, arada verilen hükümet yanlısı haberlere dudak bükerler, gülerler…
“Anlattıklarınızın hepsi doğru ve bu doğruları biz burada toplanmış olanlar yıllardır biliyoruz. 1700’lerde Jean Jacques Rousseau, Toplum Sözleşmesi kuramını yazdıktan sonra söylenenlerin, yazılanların tümü hikâyedir ve ondan mülhemdir. Bu topraklarda yaşayan insanlar, kimin ne olduğunu iktidardan ve muhalefetten öğrenecek değildir. Yeter ki her seferinde olduğu gibi seçim denilen toplumsal yalana apansız yakalanmasın! O kadar uzak yollardan geldiniz, bize çare söyleyin çare!” derler…

Ve yüz yaşına gelmiş ‘genç’ bir emekli öğretmen cebinden çıkartıp Sevr Antlaşmasının metnini yüzünüze çarpmak için hazırdır.  “Duyurun bu kötülükleri yahu! Yok mu bunun yasası, anası, birleşmiş milletleri, insan hakları, oradaki kurulmuş yüce mahkemeler? Adamlar ormanımızı talan etmek için vilayet sınırlarını bir gecede değiştirip Antalya’ya bağlıyken toprağımızın mülki durumunu Konya’ya bağlayıverdiler. Kimsenin gıkı çıkmadıydı… Duyurun dünyaya, bunların ciğerlerimizi mahvettiğini, boğulduğumuzu, ölmekte olduğumuzu duyurun!”

Nedir çare sence hocam diye sorduğunuzda:
“Bunun formülünü ben sana söyleyem; Anayasa safsatasıynan, Mısır püskülüynen, Suriye’yi alevlendirmeylen, bu milleti uyuttum sananların karşısına çalışmaynan çıkılacak. Ama önce tümüyle, hepimiz ayağa kalkacağız. Sen ‘isyan’ de ben ona şiddete girmeden’ tepki’ diyeyim… Çalışmaynan adam olunur demedi miydi Gazi Paşa, aynen işte öyle… Namusumuza tasallut ettiler, savaşmıycaz mı? Nasıl savaşacağız? Çalışarak! Sandığa sahip çıkarak! İşgalci düşmana karşı savaştığımızdan bin kat fazla savaşarak yola gelir bu memleket. Çare bu!”

“Herkes safını belli edecek. Yok öyle ben iktidar partisine oy vermem deyip, sonradan çaresiz kaldım kardeş demek ve gene ona oy vermek! Mart ayında yapılacak yerel seçimlere gene ayni ‘sandık seçmen listeleriyle’ girmeye muhalefet partileri razı gelirse, bizim, hepimizin ertesi gün mezbahaya girdiğimiz gündür…”

Noktayı koyuyor İbradılı bilgeler:
“İyilikle çözülemeyen ‘yurt’ düğümünü, en sonunda yumruk aralar! Yoksa Çanakkale’ye gidip dönmeyen dedelerimiz günün birinde dönerler ve bütün bunların hesabını bize sorarlar!”


Cumhur UTKU

23 Ağustos 2013
İbradı, ADD, Muammer Aksoy Şb. Salonu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

15 TEMMUZ, ORDUBOZAN GÜNÜ

28 ŞUBAT’IN BİNİNCİ YILINA DOĞRU

SADAKA KÜLTÜRÜNE KARŞI SANDIK İTTİFAKI