KARAR VERDİĞİNİZDE HABER VERİN

Börtü böceğe, çiçeğe ve fotoğrafa daldırıp memleketi unuttuğumu sananlara bir çift sözüm var.Facebook sayfalarında savaşılmaz. Memleket için savaş ya siyasi partilerle siyasal düzlemde ya da arkadaşlarla birlikte ve asgari müştereklerde cephede olur. Ben ikisini de bırakmadım.

Muhalefet partilerinin yöneticileri kitleleri ayağa kaldırmaktan korkuyorlar. Kendilerinin de inanmadığı bir sözde demokrasiye inanmış gözüküyorlar. Kendilerince ve halkın yarısından azına ancak ulaşabilen gazete ve televizyonlarında tatmin oluyor, varsa meclis grup toplantılarında konuşuyor, körlerle sağırlar, birbirlerini ağırlıyorlar..

Silahlarını kışlada bırakıp sivillerini çekip alışverişe çıkmış üç yiğidi dün Yüksekova çarşısında kalleşçe öldürenler kimlerdir? HDP, PKK, PYD.. her ne boksa bunların başı kimdir? Bunların başının kim olduğu bilindiği halde neden kararlılık gösterilmez? Neden devleti devlete yakışan gibi, askeri askere yaraşan gibi yönetmez bu egemenler? Sekreterya'yı dillendirenlerin dilleri neden kopartılamaz?

Kimden korktukları da neyi kaybetmekten çekindikleri de bellidir. Açılım kapanmıştır ama bu bizden zannettiğimiz zavallılar hala uykudadırlar. Kimler nasıl, neden ve nerede uyutmaktadır bunları? Halk bu soruların yanıtlarını bilmektedir.Güneydoğu Anadolu'da, Kuzey Irak ve Suriye'de hakimiyet Emperyalist ABD'nin maşalarının elindeyken, Türkiye ne idüğü belirsiz, zavallı kişilerce güdülenmek zorunda bırakılmıştır.

Ülkenin muhalefetinden, iktidarına, öğretmeninden öğrencisine, işçisinden patronuna, bütün herkes, hırsızlığı, kişisel ve sosyal hastalıkları kanıtlanmış birinin Cumhurbaşkanlığına sessiz kalmaktadır. Muhalefet partilerinin irili ufaklı her biri, güncel olaylardan medet ummakta, memleketin geleceği konusunda bir türlü isyan edememekte, büyük resmi saklayan, göstermeyen hükumet erkanına yardımcı olmaktadır... Ülke sahipsiz kalmıştır...

Burada, bu facebook sosyal paylaşım sayfasında mücadele etsem kime ne yazacaktır ki? Siyasi mücadele eylem demektir. Mücadele demokratik olmaz. Mücadele edeceklerimiz demokrat değiller ki... Ve demokrasi dediğiniz nedir ki? Mücadele, kitlenin ayağa kalkmasıyla olur. Kaldırabildi mi Ekmeleddin efendi hazretleri kitleyi ayağa?

O halde? O halde, ben gene şiir, müzik, resim ve denizlerdeyim. Deniz'lerle beraberim, tatilde değilim. Karar verdiğinizde haber verin geleyim...

Cumhur UTKU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

15 TEMMUZ, ORDUBOZAN GÜNÜ

28 ŞUBAT’IN BİNİNCİ YILINA DOĞRU

SADAKA KÜLTÜRÜNE KARŞI SANDIK İTTİFAKI